ژئوپلیتیک هر کشوری یکی از بنیادهای شکلگیری قدرت ملی آن است. هر کشوری از چالشها و فرصتهای ژئوپلیتیکی برخوردار است که در تقویت یا تضعیف قدرت ملی و یا پیشبرد منافع و اهداف ملی آن اثر فراوانی دارند. چالشهای ژئوپلیتیکی از مواردی هستند که فرصت را برای مداخله رقبا و تحمیل اهداف آنها فراهم میسازد.
دو کشور ایران و عراق دارای چالشهای ژئوپلیتیکی فراوانی نسبت به همدیگر هستند که همواره روابط آنها را تحت تأثیر قرار داده و از هشت سال جنگ دوجانبه تا همکاری مسالمت آمیز در بین آنها قابل مشاهده است. این مقاله با استفاده از روش کتابخانهای و مراجعه به مقالات و کتب و وبگاههای مختلف در این زمینه به گردآوری اطلاعات پرداخته و سپس این اطلاعات و دادهها از طریق روش توصیفی-تحلیلی مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفتهاند. نتایج این مقاله به معرفی چالشهای ژئوپلیتیکی دو کشور پرداخته و آنها را تحلیل و شناسایی کرده است. این چالشها در عین آنکه میتوانند برای هر کدام از طرفین شرایط نامناسبی را به وجود آورده و آسیبپذیری آنها را نشان دهد، میتوانند به عنوان یک فرصت ژئوپلیتیکی مورد استفاده طرفین قرارگرفته و از آن علیه یکدیگر استفاده کنند.
امیری, علی, مستجابی سرهنگی, حمید, محمدی اطهر, علیرضا. (1393). نقش متغیرهای ژئوپلیتیکی در چالش مرزی ایران و عراق. فصلنامه علمی علوم و فنون مرزی, 3(10), 107-134.
MLA
علی امیری; حمید مستجابی سرهنگی; علیرضا محمدی اطهر. "نقش متغیرهای ژئوپلیتیکی در چالش مرزی ایران و عراق". فصلنامه علمی علوم و فنون مرزی, 3, 10, 1393, 107-134.
HARVARD
امیری, علی, مستجابی سرهنگی, حمید, محمدی اطهر, علیرضا. (1393). 'نقش متغیرهای ژئوپلیتیکی در چالش مرزی ایران و عراق', فصلنامه علمی علوم و فنون مرزی, 3(10), pp. 107-134.
VANCOUVER
امیری, علی, مستجابی سرهنگی, حمید, محمدی اطهر, علیرضا. نقش متغیرهای ژئوپلیتیکی در چالش مرزی ایران و عراق. فصلنامه علمی علوم و فنون مرزی, 1393; 3(10): 107-134.